Privacypeople

Digitale inspiratiesessie: Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Na het succes van de digitale inspiratiesessie over de verantwoordingsplicht in de AVG, bieden wij graag wederom onze ondersteuning aan op het gebied van privacy en informatiebeveiliging.

Deze tweede sessie gaat over het "Data Protection Impact Assessment (DPIA)". In deze sessie geven we inzicht in wat een DPIA inhoudt en geven we concrete tips voor het uitvoeren van DPIA’s die voldoen aan de eisen van de AVG en de AP. Na deze sessie weet u of én hoe u een DPIA moet uitvoeren.

Veel bedrijven en instellingen voeren nog geen DPIA’s uit en realiseren zich vaak niet dat dit de basis is voor de verwerking van persoonsgegevens. Er bestaat zelfs een verplichting om DPIA’s uit te voeren. De ‘standaard’ boete op overtreding hiervan is door de AP bepaald op € 310.000,-.

Het betreft een informele sessie voor iedereen die met DPIA’s aan de slag moet of wil. Daarbij gaan we uit van deelnemers die actief bezig zijn met de AVG binnen hun organisatie. 

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze sessie.

De sessie zal worden gegeven door: drs. Michel Gielbert RO, CIPP/E, CIPM en mr. Sander van de Molen CIPP/E. Beiden hebben inmiddels al heel wat DPIA uren gemaakt en Sander is co auteur van “Het DPIA Handboek”, wat medio deze zomer zal verschijnen en wordt uitgegeven door Berghauser Pont.

Per sessie kunnen 10 personen participeren zodat er ook echt de mogelijkheid is om vragen te stellen die inhoudelijk beantwoord en besproken kunnen worden. Indien er meer dan 10 aanmeldingen zijn, zullen er meer sessies worden gepland.

De twee inspiratiesessies over de DPIA staan gepland op:

  • Woensdag 15 juli,  15.30 – 16.15 uur
  • Donderdag 16 juli, 15.30 – 16.15 uur

Voor meer informatie en om u aan te melden klikt u hier.

Wij zullen vervolgens de uitnodigingen voor de online bijeenkomsten versturen als agendaverzoek, zodat u gemakkelijk deel kunt nemen aan deze online sessie.

Wij verwelkomen u graag in onze online inspiratiesessie.

Met vriendelijke groeten,

PrivacyPeople 

Privacypeople